Петицію щодо облаштування тротуару по вул.Енергетиків реалізують в наступному році. Відповідне рішення було ухвалено в ході останнього засідання виконавчого комітету Канівської міської ради у вівторок, 26 травня.


Нагадаємо, 13 травня ц.р. на платформі Єдиної системи місцевих петицій було оприлюднено петицію «Тротуар по вул.Енергетиків (район бази ОРСа, Бронепоїзда)» – автор Роман Розвадовський. За тиждень її підписали 100 жителів Канева, що стало приводом для її розгляду уповноваженим виконавчим органом міської ради.

Члени виконкому ознайомилися із матеріалами поданої електронної петиції та взяли її до відома.

За словами Канівського міського голови Ігоря Ренькаса ситуація в тому районі з облаштуванням тротуару не зовсім проста.

– Хотілося б і цього року реалізувати петицію, але є технічні моменти, що унеможливлюють все зробити оперативно, – говорить І.Ренькас. – Справа в тім, що наразі всі опори освітлення розташовані тут просто посеред тротуару, тобто для проведення капітального ремонту їх треба переставляти. Також необхідно з’ясувати, яка ситуація там з комунікаціями. Тому насамперед треба виготовити проект, де будуть враховані всі можливі нюанси.

Відтак, управлінню містобудування та архітектури доручили у 2021 році укласти договір з виготовлення проектно-кошторисної документації на «Капітальний ремонт тротуару по вулиці Енергетиків (район бази ОРСа, Бронепоїзда). Після виготовлення якої організувати проведення відповідних робіт з облаштування тротуару в районі бази ОРСа та Бронепоїзда, що по вулиці Енергетиків у Каневі.

Фінансове управління має передбачити для цього кошти – для проектування та виконання будівельних робіт – у міському бюджеті на 2021 рік.

Члени виконкому підтримали відповідне рішення одноголосно.