У Смілі вчора у Будинку рад відбулась спільна нарада з питань житлово-комунального господарства міста та оперативний штаб з підготовки до опалювального періоду. Спочатку всі керівники комунальних підприємств отримали на горіхи від начальника управління ЖКГ за те, що не здають вчасно свої звіти про роботу КП і підготовку до опалювального сезону. Повідомляє інтернет-видання smila-ua.

Справа в тому, що хід підготовки до зими у Смілі на особливому контролі у губернатора Черкащини та його заступників, цим питанням вже цікавляться правоохоронні органи і СБУ. Також наше місто на контролі в Адміністрації Президента та в КМУ, тому що про минулий бурхливий опалювальний сезон у Смілі знає вся Україна. Тож міська влада змушена щотижня звітувати про стан справ у місті, і керівникам КП потрібно регулярно подавати звіти.
Начальник управління ЖКГ Сергій Чередніченко повідомив, що міський голова із фахівцями без попередження буде проводити рейди на всі підприємства та перевіряти стан готовності до опалювального сезону. Потім всі керівники по черзі розповіли про підготовку до зими і роботу своїх підприємств. Директор СКП «Комунальник» ще раз наголосив на тому, що вже потрібно подбати про заготовку протиожеледної суміші.

Директор КП «Смілакомунтеплоенерго» звітував найдовше. Котельні міста на 65% готові до опалювального періоду, у КП роблять необхідні ремонти, встановлюють лічильники, працюють з боржниками, подають у суди, щоб отримати кошти… Але це все другорядні справи. Всі присутні на нараді розуміють, що якщо у міста не буде лімітів на газ і ми не розрахуємося зі своїми боргами, то газовий вентиль для Сміли не відкрутять і місто залишиться без тепла. Це реальна загроза. Але конкретного виходу із ситуації на цьому засіданні не озвучили.

Міський голова пообіцяв, що робота ведеться, його в.о. заступника і радниця Ірина Федорова веде переговори на рівні Черкас та Києва, і тому це питання буде вирішене.