Аналізуючи склад новообраної Золотоніської міської ради, варто відмітити, що він не тільки оновився, а й поповнився досвідченими особистостями. Зміни торкнулися і кількісного складу. Пише  інтернет-видання zoloto.city.

Якщо у попередньому VII скликанні було 34 міські депутати, то тепер їх 26. Сама рада сформувалася із восьми партій. У новому скликанні монобільшість складають депутати від ПП «Слуга народу»: партія представлена 6 місцевими обранцями (23% від загального складу). Від Аграрної партії та ВО «Черкащани» − по 4 представники (15%). ВО «Батьківщина» та ЄС завели у раду по 3 депутати. 10 депутатів знову обрані на місцевих виборах−2020 (38%). Протягом минулих п’яти років інтереси золотонісців захищали представники 7 політичних сил.

Також у складі Золотоніської міської ради VIII скликання зросла кількість депутаток. Якщо у попередньому скликанні було 7 жінок, то у нинішній раді їх уже 9. Найбільше представниць прекрасної половини людства у складі «Слуги народу» – 3, дві – від ЄС та по одній − від «Черкащан», «Сили і честі», Аграрної партії та «Батьківщини».

Середній вік депутатів міськради VIII скликання − 50 років. Найстаршому місцевому обранцю − 68 років, наймолодшому – 24. Щодо початку минулої каденції, то ці цифри відповідно були такими: 48 – 68 – 19.