До оперативників Драбівського відділення поліції надійшла інформація про чоловіка, який зберігає наркотики. Під час перевірки інформація підтвердилась. Підозрюваним виявився раніше судимий 43-річний житель одного із сіл Драбівського району. Повідомляють в нацполіції Черкащини.

Поліцейські під час санкціонованого обшуку його домоволодіння в гаражному приміщенні виявили подрібнені рослини коноплі, які він зберігав у пластикових пляшках, там було виявлено пристрій для вживання марихуани. За словами чоловіка стало відомо, що коноплю він назбирав на березі річки, висушив і подрібнив для власного вжитку.

Речові докази вилучено та будуть направлені на дослідження. За даним фактом Драбівським відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.