Порив на мережі водопостачання і водовідведення на розі вулиць Новопречистенської і Нарбутівської, що у Черкасах, ліквідовують працівники водоканалу. Зі слів керівника комунального підприємства Сергія Овчаренка, 70 відсотків каналізаційних мереж у місті – зношені і потребують заміни, розповідає Суспільне.


Трубопровід, що знаходиться на розі вулиць Новопречистенської – Нарбутівської прокладали у 70-х.

– Він своє відпрацював, – розповіла черкащанка Людмила Підтілок, яка мешкає поблизу. З її слів, кілька років тому на цьому місці бачила провал землі, і те, що тут був ремонт.

Над ліквідацією пориву працювали спецтехніка і чотири бригади комунального підприємства.

– Спочатку розібрали асфальтобетонне покриття, опісля – демонтували оглядовий колодязь, – розповів водій екскаватора Дмитро Задорожній. Складність роботи, зі слів Дмитра, була в тому, що на місці аварії чимало комунікацій. Екскаватор прокопує два метри вглиб, але і цієї відстані не достатньо, тому працівники докопували вручну.

Зі слів керівника “Черкасиводоканалу” Сергія Овчаренка, ці роботи розпочали 2-го травня, завершити планують до кінця наступного тижня. Також керівник комунального підприємства розповів, що потрібно замінити 300-350 метрів комунікацій, і на це в них немає коштів. Тому ухвалили рішення замінити 40 метрів, щоб ліквідувати наявний порив труб.

– Будинки черкасців від водопостачання не відключали, зробили тимчасову мережу водовідведення, – розповів слюсар Михайло Білозьоров.

Черкащанка Любов Крутенко, живе неподалік та щодня спостерігає за тим, як відбувається ремонт. Жінка розповіла журналістам, що задоволена тим, що старі труби замінюють на нові.