За процесуального керівництва прокурорів Канівського відділу Смілянської окружної прокуратури скеровано до суду клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру щодо жителя м. Канева за фактом незаконного придбання, носіння, зберігання та збут бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України). Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

Під час досудового розслідування, за результатами проведення слідчих та негласних слідчих (розшукових) дій встановлено, що зловмисник незаконно, без передбаченого законом дозволу за місцем проживання зберігав знайдені всередині бліндажу закинутого блокпосту, що знаходиться біля с. Пекарі Черкаського району Черкаської області, один корпус бойової осколкової ручної гранати РГД-5 та запал типу УЗРГМ-2.

У подальшому, з метою незаконного збагачення, без передбаченого законом дозволу збув корпус бойової осколкової ручної гранати РГД-5 та запал типу УЗРГМ-2, шляхом продажу за грошові кошти в сумі 2000 грн особі, якій доручено проведення оперативної закупівлі, відразу після чого був затриманий працівниками поліції.
Зловмисника затримано правоохоронцями на місці вчинення злочину, повідомлено про підозру та судом застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У подальшому запобіжний захід змінено на поміщення до закладу психіатричної допомоги в умовах, що виключають небезпечну поведінку особи.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СВ відділу поліції № 1 Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

Примітка: відповідно до положень ст. 62. Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку    і встановлено обвинувальним вироком суду.