Ефективно протидіяти різного роду надзвичайним подіям рятувальникам допомагають регулярні тренування. Спільно з представниками екстрених служб вони проводять тактико-спеціальні та командно-штабні навчання, під час яких відпрацьовують сценарії різноманітних небезпечних ситуацій. Повідомили у ДСНС Черкащини.

Наразі у всіх районах області проходять тренування щодо реагування на надзвичайні події на об’єктах із масовим перебуванням людей, зокрема, у закладах освіти.

Так, у місті Черкаси тактико-спеціальні навчання відбулися у загальноосвітній школі №5. Під час навчань рятувальники 1-ї державної пожежно-рятувальної частини та адміністрація школи відпрацювали дії щодо проведення евакуації дітей з навчального корпусу та  гасіння умовної пожежі. По завершенню навчань співробітники ДСНС продемонстрували персоналу та учням навчального закладу, як користуватися вогнегасниками.

Раптові тактико-спеціальні навчання  пройшли у школі №3 міста Городище.

Основною метою навчань – відпрацювання взаємодії пожежно-рятувальних підрозділів із службами екстреного виклику під час виникнення надзвичайних подій.

Як зазначив керівник навчань, мета тренувань досягнута, всі завдання підрозділами та оперативними службами, які залучалися виконані в повному обсязі.

Загалом, тренування та практичні відпрацювання навичок особовим складом ДСНС відбуваються на постійній основі в усіх підрозділах області.