Кіберфахівці Служби безпеки зібрали доказову базу на ще одного зрадника, який воював проти Сил оборони на сході України. Інформують у пресслужбі обласного управління.

На початку повномасштабного вторгнення рф він проживав у тимчасово окупованому Донецьку. 40-річний чоловік добровільно «мобілізувався» до окупаційного підрозділу Південного військового округу країни-агресора.

У лавах російських військ фігурант штурмував українські міста на східному фронті та надавав допомогу рф у проведенні підривної діяльності проти України.

За даними слідства, зрадником виявився командир «110-ї окремої мотострілецької бригади», який з лютого 2022 року обстрілював позиції Сил оборони населених пунктів Покровського та Ясинуватського районів, а згодом воював і на Луганщині. Під його командуванням військові захоплювали Піски, Мар’їнку, Орлівку на Донеччині.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Зрадник переховується на тимчасово окупованій території України від правосуддя. Наразі його оголошено у розшук.

Підозрюваному загрожує від 15 років ув’язнення до довічного позбавлення волі.

Комплексні заходи та досудове розслідування проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.