Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одного зрадника, який воював проти Сил оборони на східному фронті. Про це інформують у пресслужбі обласного управління.

Як встановило розслідування, поплічником агресора виявився мешканець тимчасово захопленого селища Новоолександрівка Луганської області.

На початку 2018 року, він добровільно вступив до силового блоку терористичної організації «лнр». У складі «4-тої окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу народної міліції «лнр»» брав участь у боях в районі Алчевська, Первомайська, Кадіївки Луганської області.

Від початку повномасштабної війни бойовик перейшов на бік ворога та продовжив службу у складі 8-ї гвардійської загальновійськової армії Південного військового округу зс рф.

Підрозділ перекинули на Бахмутський напрямок. Там він воював під час жорстоких боєзіткнень у районах Берестове, Білогорівка, Яковлівка, Бахмутське. Також брав участь у захопленні Соледару.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили зраднику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: чч. 1, 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації).

Зрадник переховується на тимчасово окупованій території України від правосуддя. Наразі його оголошено у розшук. Підозрюваному загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Комплексні заходи та досудове розслідування проводили співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.