Прокуратурою Черкаської області 23.07.2018 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 6 членів організованої групи, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Слідством установлено, що організована група, до складу якої входило 6  жителів Черкаської області, з березня 2016 року до 14 березня 2018 року, діючи на території Черкаської та Одеської областей, шляхом незаконних операції з використанням електронно-обчислювальної техніки та обману, під приводом укладення та виконання угод щодо купівлі-продажу автозапчастин, заволодівали грошовими коштами користувачів одного з веб-сайтів у мережі Інтернет. Своїми протиправними діями шахраї завдали матеріальної шкоди громадянам на загальну суму понад 66 тис. грн.

Діяльність організованої групи припинено працівниками прокуратури Черкаської області спільно з Черкаським відділом протидії кіберзлочинам Київського управління кіберполіції ДКП НП України та Головним управлінням Національної поліції в Черкаській області.

Довідково: за вчинене винним особам загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба  прокуратури Черкаської області