На нещодавній сесії Золотоніської міської ради начальник управління економіки Вікторія Остроглазова розповіла про створену у минулому році програму «Мери за економічне зростання». Основним її співавтором був учень 10-го класу сш №1, переможець Всеукраїнської олімпіади з економіки Віталій Веремієнко.

Школяр самотужки зробив аналітику всієї програми і адаптував її під молодіжний напрямок, оскільки посадовиця робила акцент на економічних аспектах, повідомляє «Златокрай».

Програма розроблена на 2 роки, стосується малого і середнього бізнесу. Як зазначив у своєму короткому діловому виступі Віталій, вона вже перевірена українськими координаторами і готова до відправлення до Світового банку. Серед основних цілей: залучення інвестицій, без яких неможливо реалізувати намічене, активізувати малий і середній бізнес та розвиток індустріального парку. До основних напрямків плану належить: по-перше, інформування інвесторів про стан місцевої економіки, рівень благоустрою у місті, про соціальну базу; по-друге, показуємо, як органи місцевого самоврядування, громадянське суспільство і бізнес можуть пристосуватися для вирішення проблем, що уповільнюють розвиток економіки в місті.

Виступ юного доповідача-одинадцятикласника викликав захоплення у присутніх, які винагородили його щирими оплесками, що вкрай рідко трапляється на таких офіційних заходах.