За процесуального керівництва Черкаської обласної та Черкаської окружної прокуратур до суду скеровано обвинувальний акт за фактом заволодіння чужим майном, вчиненому шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групи осіб, підробки документів на переказ та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 200, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України). Про це інформують у пресслужбі обласної прокуратури.

У ході досудового розслідування встановлено, що сільський голова однієї з територіальних громад області, за попередньою змовою зі службовою особою сільської ради цієї ж територіальної громади та двома іншими особами, заволоділи коштами громади на суму понад 130 тис. грн, підробивши документи на виплату заробітної плати, та виплатили їх особі, яка в дійсності в сільській раді не працювала. В подальшому легалізували кошти перевівши на власний рахунок, а також у готівкову форму.

На майно підозрюваних, загальною вартістю понад 6 млн грн, накладено арешт з метою забезпечення можливої конфіскації, як виду покарання у кримінальному провадженні, а також пред’явлено позов про відшкодування на користь територіальної громади завданих злочином збитків.

Досудове розслідування здійснювалось СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.