Як повідомляє “Сміла.ua”, днями в малій залі Будинку рад Сміли відбулося засідання постійної депутатаської комісії з питань місцевого самоврядування, депутатської діяльності та етики, законності та правопорядку.

Комісія обговорила ситуацію із втручанням у роботу Смілянської міської ради представників Національного корпусу. Нагадаємо, що члени Нацкорпусу хотіли бути присутніми на 75-ій сесії міської ради, яка повинна була відбутися 19 липня. Проте міський голова розцінив це як тиск і не став проводити засідання. Виник конфлікт, вихід із сесійної зали на кілька годин був заблокований. Тож депутаська комісія рекомендувала міському голові Олексієві Цибку звернутися до правоохоронних органів для відкриття кримінального провадження щодо вчинення хуліганських дій представниками Національного корпусу.


Також членик комісії розглянули проект рішення про обрання нового голови постійної комісії міської ради з питань місцевого бюджету – нею може стати депутат Валентина Зборівська. Антон Кривко, який до цього очолював бюджетну комісію, склав свої повноваження.
Депутати обговорили положення та персональний склад постійних комісій міської ради. Заслухали висновок фінансового управління та зауваження до проекту Регламенту роботи міської ради депутата Голуба А.А.