По вул. Новопречистенській тривають роботи із заміни зношеної ділянки каналізаційного колектору. На місці працює спецтехніка та декілька бригад аварійно-відновлювальних робіт. Для заміни мережі було прийнято рішення застосувати метод горизонтально направленого буріння. Повідомили у пресслужбі КП «Черкасиводоканал».

– Ми проводимо заміну технічно зношеної ділянки каналізаційного колектору із застосуванням сучасної технології – методом горизонтально направленого буріння. Це одна з новітніх технологій, яка застосовується при ремонті комунікацій у міських умовах. Вона дозволяє економити матеріальні ресурси, прискорює процес перекладання мереж та мінімізує руйнування міської інфраструктури при виконанні ремонтних робіт, – зазначив головний інженер КП «Черкасиводоканал» Олександр Гончаренко.

Для аварійно-ремонтних робіт була залучена підрядна організація, яка має відповідну сучасну спецтехніку та багаторічний досвід виконання подібних робіт.

Загалом методом горизонтально направленого буріння оновлено 190 метрів трубопроводу діаметром 350 мм.

– Зміцнення матеріально-технічної бази комунальних підприємств та застосування нових сучасних технологій – серед пріоритетних напрямків нашої діяльності. Аби жителі були з водою та всіма комфортними умовами в побуті, – прокоментував своєю чергою міський голова Анатолій Бондаренко.

Наразі працівники «Черкасиводоканалу» виконують реконструкцію шести оглядових колодязів. Після завершення усіх ремонтних робіт буде виконано благоустрій території.