Заробітну плату за І половину місяця у розмірі 50% від посадових окладів та тарифних ставок 20 липня 2018 року отримають працівники ПАТ “Черкасиобленерго” відповідно до законодавства та Колективного договору Товариства.

Нині, керівництвом Товариства закумульовані кошти на виплату заробітної плати за липень. Разом із тим у підприємства збільшився борг перед ДП “Енергоринок”, внаслідок чого з 19 липня буде застосовано щодобові відрахування в розмірі 8,6 мільйонів гривень до кінця поточного місяця.

– Особисто моя позиція – потрібно захистити наших працівників, яких уже протягом двох років лихоманить щодо виплати заробітної плати. Заплатити 35 мільйонів у ДП “Енергоринок” розстроченої заборгованості та стовідсотково оплатити електроенергію, яку ми отримуємо від ДП “Енергоринок” – компанія однозначно не в змозі. Але найголовніша цінність Товариства – це наші працівники. Ті, які залишилися у важкі часи, і ті, які продовжують працювати з вірою, надією, що можна щось змінити і в нашому підприємстві, і в країні в цілому. Тож, все буде залежати від того, як пройдуть зміни по договору з реструктуризації з ДП “Енергоринок” і наради, яка має відбутися найближчим часом,- сказав Олег Самчук.

Керівництво Товариства очікує проведення наради на виконання термінового доручення Степана Кубіва Першого віце-прем`єр-міністра України №26268/1/1-18 від 7/6/2018 року.

Нарада має відбутися за участі представників Фонду державного майна України, ДП “Енергоринок”, ПАТ “Черкасиобленерго”, ПАТ “АЗОТ”, НКРЕКП, Черкаської обласної державної адміністрації, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства фінансів та народного депутата Олега Петренка для вирішення проблемних питань та недопущення кризового стану в ПАТ “Черкасиобленерго”.

Також, цієї п`ятниці запланована повторна зустріч голови правління ПАТ “Черкасиобленерго” з заступником Голови Фонду державного майна України Володимиром Державіним задля узгодження шляхів вирішення існуючих проблем ПАТ “Черкасиобленерго”, остаточного врегулювання питання щодо створення ТОВ “Черкасиенергозбут”, затвердження дати проведення наради на виконання доручення Кабінету Міністрів України та подання узгоджених пропозицій Прем`єр-міністру України Володимиру Гройсману.