Днями у Кам`янському лісгоспі відбулося щорічне навчання і перевірка знань з охорони праці для керівників підрозділів, майстрів лісу та працівників, що працюють на роботах з підвищеною небезпекою. Повідомили у пресслужбі лісового та мисливського господарства Черкащини.

Проводили захід провідний інженер з охорони праці Наталія Джулай  із залученням страхового експерта з охорони праці Смілянського відділення Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Черкаській області – Тетяни Петренко.

Зокрема, у рамках навчання було розглянуто зміни в законодавстві України про охорону праці та діючі норми, психологію безпеки праці, організацію роботи на виробництві, систему управління охороною праці та ризиками. Крім того, було опрацьовано правила пожежної безпеки, електробезпеки та надання першої допомоги потерпілим при нещасних випадках, управління роботами з профілактики та ліквідації наслідків аварій. Проаналізували завдання та обов’язки робітників підприємства, відповідно  кваліфікаційних характеристик, з урахуванням конкретних професій. По закінченню навчання була проведена перевірка знань працівників з розглянутих матеріалів.

Як наголошує директор Кам`янського лісгоспу Віталій Верес, охорона життя і праці кожного працівника та недопущення виробничого травматизму – це одне з пріоритетних завдань для підприємства.

– У нас ефективно функціонує система охорони праці, і для цього здійснюємо всі необхідні заходи, – зазначає Віталій Верес. – Насамперед це забезпечення належних умов праці, соціального захисту працівників, їх прав  і законних інтересів, спрямованих на збереження життя, здоров’я і працездатності в процесі трудової діяльності. Минулого року атестовано 19-ть робочих місць за умовами праці і отримано позитивний висновок державної експертизи. За результатами цієї атестації, працівники, зайняті на роботах з важкими та шкідливими умовами праці, користуються пільгами згідно законодавства.  Щодо фінансування, то  у 2019 році підприємством на охорону праці було спрямовано майже 600 тисяч гривень.