Для більш ефективної та якісної роботи комерційного напрямку, виявлення крадіжок та уникнення понаднормативних витрат електроенергії у навчальному центрі Товариства майже два десятки працівників освоїли нові знання та навички на цільових курсах з підвищення кваліфікації.

Навчання проходило у два етапи із залученням до викладання досвідчених фахівців комерційної дирекції, насамперед центральної служби приладів обліку та метрології, а також дирекцій з правових, майнових та корпоративних відносин, з охорони праці та пожежної безпеки. На першому етапі слухачі курсів освоїли теорію, далі перейшли до практичних занять.

blank

– Майстри з обслуговування приладів обліку – це фахівці, які повинні розумітися як на технічних питаннях, так і на вимогах діючих нормативних документів, які визначаються правилами роздрібного ринку електричної енергії та іншими нормативними документами. Тому програма підвищення кваліфікації насичена корисною та важливою інформацією,- зауважив директор навчального центру Дмитро Галат.

blank

Розпочали з лекційних занять. Про актуальні зміни у законодавстві та у роботі комерційного напрямку Товариства розповів працівникам заступник директора комерційного з обліку та аудиту споживання електроенергії ПАТ «Черкасиобленерго» Юрій Кіт.

blank

– Створення безпечних умов праці є головним пріоритетом діяльності ПАТ «Черкасиобленерго», тож ключовою тематикою занять є організація безпечного виконання робіт в електроустановках, зміни в законодавстві та внутрішніх регламентах Товариства, удосконалення навичок в роботі з автоматизованими системами комерційного обліку та коректного складання технічної документації,- наголосив Юрій Кіт. – Все це дасть змогу на якісному та сучасному рівні підвищити кваліфікацію фахівців.

blank

Як правильно складати акти про порушення, пояснила начальник групи юридичного супроводу договірних відносин Оксана Головчак. Під час практичних занять працівники оновили знання про основні функції елементів схем обліку та отримали покроковий план дій, як уникнути крадіжок та понаднормативних витрат електроенергії.

blank

– Ми провели навчання з технічної перевірки вузлів обліку електроенергії в електроустановках напругою 0,4 кВ як для напівтрансформаторних схем вмикання трифазного лічильника, так і для схем з лічильниками прямого вмикання.  Працівники навчилися перевіряти чергування фаз, виконувати фазування, вимірювання та знімати векторні діаграми, тобто перевіряти правильність роботи схеми обліку електричної енергії,- розповів інженер центральної служби приладів обліку та метрології ПАТ «Черкасиобленерго» Василь Чепурний.

blank

Практичне заняття з виявлення впливу високочастотних пристроїв на роботу лічильника, провів начальник енергоінспекції ПАТ «Черкасиобленерго» Сергій Сторчак.

blank

– На цьому занятті ми показали майстрам з обліку, як виявляти пристрої, які спричиняють крадіжку електроенергії. Переконаний, що цей досвід стане цінним у їх щоденній роботі. Вони вчаться працювати з відповідною програмою, виявляти і вилучати такі прилади. Для компанії це дасть позитивний результат, оскільки значно зросте корисний відпуск електричної енергії, зменшаться технологічні та комерційні витрати електроенергії по підприємству в цілому,- наголосив Сергій Сторчак.

blank

Нові знання та навички вже оцінили слухачі курсів.

blank

– Такі навчання – це дуже важливий внесок в успішну роботу компанії, бо ми здобуваємо знання, які на робочому місці у філіях не змогли б отримати,- поділився враженнями майстер комерційної служби ВСП «Звенигородськкі енергетичні мережі» Дмитро Дробот.

blank

– Крім того, ми можемо поділитися знаннями з іншими колегами, обмінятися досвідом,- зазначив майстер комерційної служби Христинівської філії ВСП «Уманські енергетичні мережі» Андрій Колісник.

blank

Майстер комерційної служби Канівської філії ВСП «Черкаські енергетичні мережі» Станіслав Пересунько зауважив, що під час навчання почерпнув для себе дуже багато, незважаючи на багаторічний досвід роботи. Говорить, що нині дуже актуальним є оновлення та осучаснення знань та навичок, щоб залишатися на належному професійному рівні.

blank

По завершенню навчання проведено практичне заняття з обміну досвідом роботи майстра з обліку, слухачі курсів склали залік та отримали сертифікати.

blank

– Нині усі 18 працівників, які проходили навчання, після теоретичних занять та закріплення матеріалу на практиці, успішно склали залік,- прокоментував начальник центральної служби приладів обліку та метрології Максим Ворона, який проводив підсумкове практичне заняття.

blank

За словами директора навчального центру Дмитра Галата, наразі підприємство максимально оперативно та якісно організовує облік електричної енергії та виконує інші важливі зобов’язання, аби уникнути понаднормативних витрат та забезпечити споживачам Черкащини якісний та безаварійний розподіл електричної енергії.