Смілянська школа №15 стала другим закладом в місті, який виграв конкурсний відбір учасників третьої хвилі Всеукраїнського екологічного проєкту «ZERO WASTE SCHOOL» благодійного фонду KlitschkoFoundation. Як повідомляють у цьому навчальному закладі, цей конкурс спрямований на формування культури сортування сміття. Але через карантинні обмеження проєкт вперше стартував онлайн, пише Сміла.ua.

«Команда закладу «EcoTerra» у складі заступника директора з навчально-виховної роботи Мар’яни Криворучко, вчителя географії та економіки Анни Даушкіної, учнів Олега Бочарнікова та Євгенії Олійник вже активно долучилася до роботи в проекті», – розповідають у школі №15.

І додають, проблема сміття є актуальною не лише для нашої громади, міста та області. Це проблема всесвітнього масштабу. Будь-яке починання щодо організованого збору та сортування сміття повинно бути пріоритетом кожного жителя нашого міста, окремих громад і , звичайно, міської влади.

Для успішної роботи учні та педагоги закладу опанували основи проектного менеджменту, фандрайзингу, мистецтво переговорів та принципи сортування сміття, усвідомили значення понять Upcycling та GreenWashing. Лекції спікерів та бізнес-тренерів допомогли зрозуміти, що для реалізації власного локального екологічного проекту команді потрібні навички ефективної комунікації з громадою та представниками влади.

Школярі та педагоги впевнились, що успішним проєкт буде лише в тому випадку, коли цільова аудиторія отримає особисту цінність від його реалізації. Задум команди «EcoTerra» – провести просвітницьку акцію щодо навчання жителів громади та облаштувати екологічний майданчик для сортування окремих видів сміття на території мікрорайону закладу.

За словами директора благодійного фонду KlitschkoFoundation Аліни Косенко, школа – це осередок життя і змін громади.

«Ці мотивуючі слова надихають нашу команду ініціювати та втілити власний екопроєкт заради спільної мети – навчитися екодружньому підходу до навколишнього середовища у відповідності до глобальних цілей стійкого розвитку.