У Золотоноші нарікають на засилля в місті безпритульних та на самовигулі собак.

Очільник управління ЖКГ Золотоніської міської ради Олександр Флоренко анонсує перевірки приватного сектору міста щодо належного утримання золотонісцями домашніх тварин.

“З наступного тижня починаємо спільні з активістами-зоозахисниками виїзди на квартали міста до тих людей, які не дотримуються правил утримання домашніх тварин і правил благоустрою. Адже в перших правилах сказано, що люди повинні реєструвати своїх улюбленців у спеціальній програмі, доступ до якої мають всі ветеринари міста, а по другим правилам забороняється вигул собак без намордників і повідків. За порушення правил благоустрою передбачена адміністративна відповідальність, а саме – штраф до 1360 грн.

Активізовуємо цю роботу з наступного понеділка. Люди, які хочуть приєднатися до цієї роботи на своїх кварталах, прошу писати мені в приватні повідомлення. Адже саме сусіди краще знають – де і чий гулящий улюбленець проживає і кому належить. Ця допомога нам буде дуже потрібна. Власникам тварин, які будуть розуміти і одразу реагувати, будемо вручати приписи і попередження, а ті хто продовжуватимуть порушувати правила, будемо притягивати до відповідальності.

Стосовно собак, які нікому не належать, то зараз проводимо перемовини з ГО “Клуб чотири лапи”, які можуть провести роботи з відловом, стерилізацією, реєстрацією та чипуванням бездомних тварин. В цьому році така послуга буде коштувати 600 грн за одиницю.” – зазначив головний комунальник міста.