Від стовпів, з яких в пострадянські роки було зрізано усі проводи, та від пустих доріг, де стовпів не було взагалі – до сяючих ліхтарів навіть на  найвіддаленіших вулицях кожного села. Так живе сьогодні Балаклеївська ОТГ, яка вже на 95% вирішила проблему вуличного освітлення на території громади.

– У більшості,  ми оновили мережу по лініях існуючих опор. А ще у нас місцями опори стояли по городах,  тож ми поставили нові опори за межами людських дворів і провели мережу так, щоб вона не заважала людям. Встановлювати опори «з нуля» довелося – у 4 місцях сіл Балаклея та Старосілля, ще одну таку ділянку  зробимо у Теклиному, – розповідає перший заступник сільського голови Дмитро Галущенко. –   Загалом, торік на поточний ремонт вуличного освітлення громада виділила майже 300 тисяч гривень,  цьогоріч – майже 100 тисяч.

Торік реконструйовано вуличне освітлення на 7 вулицях, загалом майже на 1 мільйон гривень. Цьогоріч на реконструкцію вуличного освітлення та технічний нагляд уже профінансовано понад 320 тисяч гривень, крім того, ще три проекти чекають на свою реалізацію.

Балаклеївська громада впевнено іде до досягнення однієї із своїх стратегічних цілей, а саме – освітлення вулиць кожного села ОТГ і найбільш відвідуваних місць – для безпеки та створення комфортних умов проживання людей у громаді