В Україні на сьогодні 95% доріг перебувають у стані невідповідності нормам. Серед областей з найгіршими дорогами Черкаська і Миколаївська області, повідомили в «Укравтодорі» у відповіді на інформаційний запит РБК-Україна, пише “Прочерк”.

У Державному агентстві автомобільних доріг в Україні відзначили, що на даний момент найбільший відсоток руйнування на дорогах державного значення спостерігається в чотирьох областях.

«Це Черкаська (Р-10, Н-08 і ділянки на автодорогах Н-16, Н-01), Миколаївська (Н-14, Н-11, М-13), Луганська (Т-13-02, ділянки на дорозі Р-66, дорога Сєвєродонецьк – КПВВ «Станиця-Луганська», ділянки на дорозі Т-13-06), Донецька (Н-08, Н-32, Т-05-18, Т-13-02 КПП «Танюшівка» Старобільськ – Бахмут)», – йдеться у відповіді «Укравтодору».

При цьому, як відзначили в агентстві, торік за державні кошти було відремонтовано 1,5% доріг загальної мережі.

«З огляду на те, що 95% доріг через прострочення ремонтів, неналежне утримання та інші причини зараз перебувають у не відпововідному нормам стані, для відновлення знадобиться час», – повідомили в «Укравтодорі».

Разом з тим у Держагентстві відзначили, що в останні роки в дорожній галузі України все ж відбуваються і позитивні зміни.

«З початку цього року ми імплементуємо дві фундаментальні реформи – Дорожній фонд та децентралізацію доріг», – нагадали в Державному агентстві автодоріг.

Нагадаємо, раніше в «Укравтодорі» розповіли про перспективу запровадження платних доріг в Україні. Зокрема, це можливо для концесійних доріг.