Під час проведення оперативно-профілактичної операції «Мак-2024» співробітники Корсунь-Шевченківського відділення поліції ГУНП в Черкаській області на присадибній ділянці одного з домогосподарств у селі Ситники виявили насадження конопель. Про це інформують у пресслужбі поліції області.

Власником незаконного врожаю є 46-річна місцева жителька, яка ретельно за ним доглядала. Працівники поліції вилучили понад три десятки рослин схожих на коноплі. Крім цього, на горищі житлового будинку та у коробках, правоохоронці виявили ще й  висушені нарковмісні рослини, загальною вагою 1 кг 400 г. Все виявлене, працівники поліції вилучили та направили на експертне дослідження до Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Наразі жінці, під процесуальним керівництвом Корсунь-Шевченківського відділу Смілянської окружної прокуратури, повідомлено про підозри за ч. 2 ст. 309 (Незаконне придбання, зберігання, наркотичних засобів без мети збуту, у великих розмірах) та за ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційним наглядом на строк до трьох років, або обмеженням волі на той самий строк.