Затриманий

Винуватця страшної ДТП в Черкасах, унаслідок якої загинули дружина поліцейського та їхній маленький син, затримали на 60 діб без права внесення застави. Про це повідомила речниця черкаської патрульної поліції Зоя Вовк.

Нагадаємо, 24.07.2018 на перехресті вулиць Чорновола-Чайковського в м. Черкаси 38-річний житель м. Харків, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем «BMW-318» та рухаючись в м. Черкаси по вул. В’ячеслава Чорновола, поблизу перехрестя з вул. Чайковського, не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням і допустив зіткнення з автомобілем «Fiat Doblo», під керуванням 25-річного жителя м. Черкаси, який рухався попереду у попутному напрямку й зупинився на червоний сигнал світлофора.

Після зіткнення, автомобіль «Fiat Doblo» від отриманого прискорення у некерованому стані виїхав на пішохідний перехід і здійснив наїзд на жінку та її малолітнього сина, які переходили проїжджу частину по пішохідному переходу, на дозволений сигнал світлофора. В результаті ДТП пішоходи від отриманих травм загинули на місці.

На цей час тривають першочергові слідчі та процесуальні дії. Водія автомобіля «BMW-318» затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі на підставі зібраних у провадженні доказів останньому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України, та вживаються заходи щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальними керівниками прокуратури надано низку вказівок, спрямованих на повне, всебічне, об’єктивне з’ясування всіх обставин події, вживаються заходи щодо призначення судових експертиз, а також забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Хід розслідування вказаного кримінального провадження взято на контроль керівництвом прокуратури Черкаської області.

За вчинене винній особі загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.