Правоохоронці затримали ексдепутата забороненої партії «ОПЗЖ» для виконання судового вироку

За матеріалами СБУ до реального строку ув’язнення засуджено депутата забороненої партії «ОПЗЖ», який виправдовував збройну агресію рф Завдяки доказовій базі Служби безпеки 5 років тюрми отримав депутат Черкаської міської ради, ексочільник місцевої фракції «ОПЗЖ», який нав’язував оточуючим фейки кремлівської пропаганди. Мова йде про Олександра Замирайла.

Зловмисник виправдовував збройну агресію рф та чекав загарбників на Черкащині. Слідство встановило, що від початку повномасштабного вторгнення рф він відкрито пропагував прокремлівську політику. Депутат називав збройну агресію рф проти України «внутрішнім громадянським конфліктом». У разі захоплення регіону посадовець сподівався стати місцевим гауляйтером рф. Також, він вів інформаційно-підривну діяльність, чим і сприяв ворогу. Зокрема, серед власного оточення обурювався обміном українських військовополонених, а саме спецзагону «Азов», та чекав, коли відбудеться «перемога» росії над Україною. Крім цього, заперечував російські авіаудари по цивільній інфраструктурі нашої держави, зокрема в Черкасах, повідомляє пресслужба УСБУ в Черкаській області.

blank

Втім, відчувши невідворотність правосуддя, депутат вирішив втекти за кордон. Служба безпеки завчасно викрила зловмисника і затримала його напередодні виїзду за межі України на початку серпня 2022 року. Наразі за матеріалами СБУ Черкаський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції – 5 років позбавлення волі без конфіскації майна, за вчинення злочину, передбаченого чч. 1, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

blank

blank

blank

Сам Замирайло, як і його адвокат Андрій Смоляр, на зачитування повного тексту ухвали в апеляційному суді не з’явилися, тож до місць позбавлення волі його доставляли не з зали суду.

Однак працівники Черкаського райвідділу поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України в Черкаській області затримали та доставили засудженого у місця позбавлення волі для виконання судового вироку.