Красногірський олійний завод розширює перелік культур, які запускає у переробку. До соняшникового насіння та рапсу додали тепер і кукурудзу. З неї робитимуть олію та перероблятимуть на корм для свійських тварин. Як працює Золотоніське підприємство оглянув перший заступник очільника області Дмитро Ляшов, інформують у Черкаській ОДА.

blank

Взялися зводити Красногірський олійний завод у 2011 році з «нуля» як масло-пресовий завод з переробки рапсу. Згодом додали в переробку соняшникове насіння. Пропонували на продаж олію, макуху, фуз, масло. Мають і власний елеватор на 30 тисяч тонн насіння.

Нині ж запустили в роботу й кукурудзу. З неї також виготовлятимуть високоякісну олію без хімічних домішок та пускатимуть на виробництво кормів.

blank

– Переробка кукурудзи – це інші ринки збуту та нові економічні умови, можливості, що вимагає від нас диверсифікації роботи підприємства, аби ми й надалі пропонували якісну та натуральну продукцію, – каже власник заводу Віктор Полозов. –  Зараз більшість продукції ми експортуємо до країн Європи, Азії та Ближнього Сходу. Втім наша продукція представлена й на ринках Черкащини. Все виробництво сертифіковане та екологічне. Більшість продукції експортують. Європа, Азія, Ближній Схід. Виробництво сертифіковане. Для наших робітників намагаємося створити кращі умови, втім відчутний брак саме кваліфікованих кадрів. Зокрема технологів, апаратчиків, слюсарів.

blank

blank

blank

blank

Технологічність на стратегічне бачення розвитку у роботі підприємства є запорукою для його розвитку, вважає перший заступник голови ОДА. Водночас, на підприємстві не забувають про соціальне забезпечення для працівників, дбають про підвищення рівня заробітної плати та беруться за виховання необхідних кадрів ще зі школи.

  – Тут застосовують нові технології на виробництві, які дозволяють диференційовано підходити до сировинної бази, кінцевого продукту, що дає можливість підлаштуватися під зміни ринку, – додає Дмитро Ляшов. – Почув професійних керівників, які чітко розуміють мету своєї діяльності та шлях до розвитку. Звісно, пандемія коронавірусу, яка нині триває, позначилася на роботі підприємств. Реальні втрати можна буде підрахувати після закінчення маркетингового року. Втім, як відзначають на заводі, наразі у них проблем щодо роботи не виникало, окрім збоїв у логістичних ланцюгах, тож підприємство не зупиняло свою роботу.

blank

blank

blank