З жовтня розпочинається сезон захворювання на грип та гострі респіраторні захворювання. Про це повідомив генеральний директор ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Володимир Папач.

Фахівці Центру розпочинають посилений епідеміологічний нагляд. Та будуть вести щотижневий моніторинг захворюваності на ці інфекції.

Папач розповів, що від початку  цього року в області  вже понад 164 000 людей захворіли на ГРВІ та COVID-19.

– Така статистика значно вища, ніж за аналогічний період минулоріч, – додав він. – Зокрема, серед дітей спостерігається перевищення показника захворюваності на 51%.

Із середини літа в області є тенденція до різкого зростання захворюваності на COVID-19. Упродовж серпня-вересня захворіли 2230 осіб. Із них – 209 дітей.

За цей період госпіталізували 650 хворих. Маємо 9 летальних випадків.

Папач наголосив, що найдієвішим засобом захисту є вакцинація. Вакцини доступні нині на Черкащині.

– Вакцинуватися можна в пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря, – пояснив Володимир Папач. – Окрім цього,  в області продовжують працювати 88 пунктів щеплень. Також проводяться виїзні вакцинальні акції, під час яких  безкоштовні щеплення, зокрема від COVID-19, можуть отримати жителі найвіддаленіших населених пунктів області.