Дві третини українців негативно або скоріше негативно ставляться до дистанційного навчання. Про це свідчать результати експрес-опитування громадян, що було проведено компанією «Нью Імідж Маркетинг Груп» у жовтні цього року, пише сайт Освіта.UA.

Зокрема, повністю негативне ставлення до дистанційного навчання висловили 30% опитаних, ще 37% оцінюють його скоріше негативно. Натомість позитивну оцінку дистанційному навчанню надали лише 8 %українців і ще 25 % відповіли, що ставляться до нього скоріше позитивно.

Абсолютна більшість опитаних своє негативне ставлення до дистанційного навчання обгрунтовує зниженням рівня знань дітей.

Понад половина респондентів наголошують, що вчителі не можуть ефективно і повноцінно організувати дистанційний урок.

Також половина громадян наголошують на тому, що діти під час дистанційного навчання не мають можливості соціалізуватися та повноцінно спілкуватися з однолітками.

Третина респондентів наголошує на тому, що недоліками дистанційного навчання є порушення режиму дня школярів, проблема залишення дітей вдома одних, відсутність достатньої кількості технічних засобів.

Окрім того, респонденти зазначили, що однією з перепон для організації дистанційного навчання є погана якість інтернету.

Також 66% українців висловились проти повної заборони відвідування закладів освіти.

63% повністю або скоріше задоволені здійсненням карантинних заходів у школах, зокрема, проведенням температурного скринінгу, дезінфекції, дотримання соціальної дистанції тощо.

Водночас 62% респондентів відповіли, що не отримують у школі маски та дезінфектори.

blank