Сьогодні, 27 червня, у Черкасах відбулося судове засідання у справі митрополита Черкаської єпархії УПЦ московського патріархату Феодосія (Дениса Снігірьова). Митрополиту обрали запобіжний захід стосовно п’ятої підозри, яку він отримав нещодавно – цілодобовий домашній арешт терміном до 17 серпня. пише сайт “Про все”.

Під Будинком правосуддя знову зібралися громадські активісти, які розвісили на паркані плакати із закликами не відвідувати церкви московського патріархату та обміняти Феодосія на полонених захисників “Азовсталі”.

Нагадаємо, нещодавно за матеріалами СБУ Феодосій, який неодноразово закликав вірян до релігійної ненависті, отримав п’яту підозру.

blank

blank

За даними слідства, клірик, перебуваючи під домашнім арештом, активно веде сторінки у соцмережах. На “Ютуб-каналі” сайту Черкаської єпархії УПЦ (МП) та сторінці у Facebook релігійної установи він розміщував деструктивні матеріали. Його відеозвернення були спрямовані на формування передумов до міжконфесійної ворожнечі.

Зараз у суді триває розгляд клопотання від прокурора щодо зміни запобіжного заходу митрополиту Феодосію з домашнього арешту на тримання під вартою.

blank

blank

blank