Підбиваючи підсумки року, що минув, наша редакція проводить серію опитувань серед черкащан на тему: діяльність яких високо посадовців області, депутатів, громадських активістів вони вважають кращою у 2019 році. Так, наші читачі взяли активну участь в опитуванні щодо визначення найкращих депутатів обласної ради за підсумками їх роботи у минулому році. Ми просили наших земляків оцінити їх діяльність у відповідному окрузі, під час сесій, активність у громадському житті області, роботу з виборцями… За результатами такого опитування черкащани визнали Олега Баштана, Олександра Коваленка та Віктора Полозова кращими депутатами обласної ради. Принаймні, саме ці народні обранці отримали найбільше голосів підтримки серед наших читачів…

У січні наше видання провело наступне опитування, запропонувавши нашим землякам оцінити роботу голів районних рад Черкащини у році, що минув. За два тижні у ньому взяли участь майже тисяча наших активних читачів.

Лідерами редакційного праймерізу стали два голови райрад, які набрали найбільшу кількість голосів серед черкащан, що взяли участь в опитуванні. 36 % народної підтримки, а відповідно і перше місце у цьому своєрідному змаганні, отримав голова Золотоніської райради Валерій Саранча. Всього на 14 голосів відстала від переможця Валентина Любомська, яка очолює Тальнівську районну раду.

У трійку лідерів, за результатами нашого опитування, увійшов голова Монастирищенської райради Микола Орендарчук. В запеклій боротьбі за третє місце у редакційному праймерізі він лише на кілька голосів випередив очільника Черкаської районної ради Олексія Собка.

Саме ця четвірка голів райрад Черкащини отримала левову частку голосів черкащан, які взяли участь в нашому опитуванні.

Далі серед, так би мовити, «середнячків» опитувального змагання на звання «кращий голова райради» за результатами роботи у 2019 році – Світлана Лещенко, голова Маньківської райради, Володимир Дзега, очільник Драбівської райради та голова Уманської райради Оксана Супрунець.

У чому секрет народної підтримки голів районних рад – переможців нашого редакційного опитування – ми розповімо у наших наступних матеріалах, взявши інтерв’ю у трійки лідерів та розкажемо про роботу райрад, які вони очолюють…

До речі, кілька наступних тижнів на нашому сайті триватиме опитування серед читачів на тему: роботу якого мера міст Черкащини вони вважають найкращою в 2019 році? Отож, запрошуємо взяти участь у визначенні кращого міського голови нашої області.