9 вересня в Україні стартували «осінні» заходи з виконання законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант». На Черкащині вже є перші результати відпрацювань у межах цієї оперативно-профілактичної операції. Про це інформує Міграційна служба Кіровоградщини та Черкащини.

Співробітники Придніпровського відділу у місті Черкаси Центрально-південного міжрегіонального управління ДМС виявили 2-х неврегульованих мігрантів, колишніх студентів вітчизняних закладів вищої освіти. Обоє іноземців громадяни Туркменістану, 25 та 32-х років. Один прибув в Україну понад 1 рік тому, інший – понад 5 років. На них склали адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 203 КУпАП, стягнули штрафи та ухвалили рішення про примусові повернення до країни походження. Попрощатися з Україною обоє зобов’язані до 09 жовтня 2024 року.

Працівники Черкаського відділу ЦПМУ ДМС ухвалили рішення про примусове повернення до країни походження або третьої країни 33-річного громадянина Держави Ізраїль. Іноземець протермінував дозволений строк перебування в Україні на понад 30 днів. За порушення його притягнуто до адміністративної відповідальності та стягнуто штраф у розмірі 3400 грн. Покинути Україну він зобов’язаний до 30 вересня 2024 року.

Уманські міграційники притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 203 20-річного громадянина Держави Ізраїль. За несвоєчасну реєстрацію місця проживання після отримання посвідки на тимчасове місце проживання іноземець сплатить штраф у розмірі 1785 грн.

Зазначимо, що оперативно-профілактична операція «Мігрант» триватиме до 30 листопада 2024 року.