Двох 30-річних громадян Туркменістану, які перебували на Черкащині у статусі нелегальних мігрантів, притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 203 КУпАП працівники Уманського відділу Центрально-південного міжрегіонального управління ДМС. Про це інформує Міграційна служба Кіровоградщини та Черкащини.

Іноземці прибули в Україну у 2022 році, обоє були документовані посвідками на тимчасове проживання у зв’язку з працевлаштуванням. Згодом дозволи на застосування праці були скасовані Київським міським центром зайнятості, а відповідно були скасовані міграційниками і їхні посвідки. У семиденний термін, як того вимагає законодавство, громадяни Туркменістану з України не виїхали. Їм доведеться сплатити штраф та все ж таки покинути Україну до 23 жовтня 2024 року. Саме такий термін на виїзд їм встановили міграційники у рішеннях про примусове повернення до країни походження або третьої країни.

Поквапитися з виїздом з України мусить і 33-річний громадянин Республіки Білорусь, який заїхав в Україну у травні 2020 року, користуючись безвізовим режимом в’їзду. Оскільки дозволені 90 днів перебування протягом 180 вже давно сплили, а повернення додому було відсутнє у його планах − він продовжив жити в Україні тільки вже у статусі нелегального мігранта.

Працівники Придніпровського відділу у м. Черкаси склали на нього адмінпротокол за ч. 2 ст. 203 КУпАП, стягнули штраф та ухвалили рішення про його примусове повернення до країни походження. Відправитися додому іноземець зобов’язаний до 04 жовтня 2024 року.