Фахівці Чигиринського відділення Черкаського міськрайонного відділу Черкаського обласного ЦКПЗ лікар-епідеміолог Василь Щербина та лікарка-бактеріологиня Світлана Притула зустрілися з працівниками КЗ «Навчально-реабілітаційний центр Черкаської обласної ради» та обговорили низку актуальних тем.

Зокрема йшлося про захворювання на ботулізм, його профілактику та як вберегтися від цього захворювання. Фахівці Центру детально роз’яснювали присутнім чому не можна купувати будь-де в’ялену та копчену рибу, м’ясні, рибні, грибні та овочеві консерви невідомого походження, а особливо на «стихійних» ринках та в місцях несанкціонованої торгівлі.

Працівники закладу дізналися симптоми захворювання, що характерні для ботулізму, наслідки захворювання, необхідність негайного звернення за кваліфікованою медичною допомогою. Присутні прослухали рекомендації щодо належного дотримання правил гігієни під час консервування харчових продуктів, правильного зберігання  та отримали пам’ятні ліфлети «Ботулізм. Симптоми і запобігання захворюванню».

Крім цього, фахівцями Чигиринського відділення з метою підвищення обізнаності населення була проведена лекція щодо впливу тютюну на організм людини і здоровий спосіб життя без тютюнового диму. Обговорили про куріння звичайних та електронних сигарет (вейпів), кальянів, тютюнових виробів для електричного нагрівання, а також ознайомили з  безоплатним професійним сервісом «Я кидаю курити» stopsmoking.org.ua, де можна знайти дієві інструменти боротьби з тютюновою залежністю та покроковий алгоритм дій.