Спеціалістами ПАТ «Черкасиобленерго» постійно здійснюються заходи для підвищення  якості та надійності розподілу електроенергії споживачам Черкаської області.

Окрім ремонту електромереж, комплексно-технічного обслуговування одним із важливих видів робіт є розчистка траси повітряної лінії електропередачі. Це дозволяє попередити аварійні відключення та пошкодження ліній.

Для виконання робіт працівники виїжджають на місце згідно попередньо складених планів-графіків. Так, планові роботи провели у селі Лебедин Шполянської міської об’єднаної територіальної громади.

blank

– Працівники Лебединської мережевої дільниці виконують розчистку траси повітряної лінії електропередачі 0,4 кВ від трансформаторної підстанції – 519 по вулиці Козацькій. Обсяг робіт по цій лінії складає 800 м. Загалом по Шполянській міській об’єднаній територіальній громаді за рік заплановано розчистити траси 0,4 кВ – 126 км, 10 кВ – 58 км траси, – прокоментував директор Шполянської філії ПАТ «Черкасиобленерго» Володимир Висотенко.

blank Майстер Лебединської дільниці Іван Острик додає, що сьогодні згідно наряду-допуску працює бригада в кількості семи осіб.

blank– Розчищаємо лінії для якісного постачання електроенергії цього населеного пункту. Роботи здійснюємо за допомогою автопідйомника ВС-18 та бригадного автомобіля УАЗ. Працівники забезпечені всім необхідним: бензоінструментами та комплектуючими до них, відповідним обладнанням. Плануємо завершити весь обсяг робіт вчасно, – зазначив майстер Лебединської дільниці Іван Острик.

Жителька Світлана Плохута говорить, що за цей сезон вже двічі спостерігала за роботою працівників ПАТ «Черкасиобленерго».

blank– Вулиця дуже заросла деревами, що заважали проводам, на них падали горіхи і гілки. Часто не було світла, а тепер розчистили, дуже гарно. За цей сезон працівники приїжджають на нашу вулицю не вперше. Я до них звернулась за допомогою, і мені допомогли пообрізати гілля. Дуже вдячна, – розповіла Світлана Плохута.

Електромонтер Лебединської дільниці Віктор Качан зізнається, що працює на підприємстві вже вісім років, говорить, що подобається робота і колектив.

blank– Приємно, що саме від нашої роботи залежить якісна подача електроенергії споживачам, тож маємо виконувати її відповідально і добросовісно, щоб у вікнах наших споживачів горіло світло за будь-якої погоди та в будь-яку пору року, – зауважив працівник.