Фахівці Шевченківського залізничного відділу Черкаського обласного ЦКПХ спільно з вакцинальною бригадою КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Смілянської міської ради провели виїзну профілактично-щеплювальну  акцію на підприємстві ТОВ «ЛОГІСТОР-Вагонзавод». Про це інформують у пресслужбі установи.

У ході заходу завідувач відділу Андрій Ващенко та помічниця лікаря-епідеміолога Олена Сторчак розповіли щодо важливості профілактичних щеплень, основною метою яких є формування специфічного імунітету та створення тривалого захисту організму від інфекції.

Профілактичними щепленнями проти дифтерії та правця було охоплено  – 34 працівника підприємства.

Перед вакцинацією лікарка Інна Набережна провела пацієнтам обов’язковий первинний медичний  огляд: вимірювання тиску, температури, пульсу, рівня сатурації.

Із відвідувачами акції фахівці Шевченківського залізничного відділу провели бесіду щодо профілактики інфекційних та неінфекційних захворювань, зокрема кишкових інфекцій, профілактики ботулізму, перших симптомів інсульту та його запобігання, збереження психічного здоров’я та основні складові здорового способу життя.