У Канівській спеціалізованій школі №6 украй низька кількість учнів. Відповідна інформація з’ясувалася в ході останнього засідання виконавчого комітету Канівської міської ради.

Так, затверджуючи мережу закладів освіти та обговорюючи питання наповненості школярами навчальних закладів міста, члени виконкому відзначили, що ситуація із спеціалізованою школою №6 з поглибленим вивченням іноземних мов критична.

Станом на сьогодні у вищезгаданому навчальному закладі здобуває освіту усього 286 учнів. У той час, як в інших школах міста наповненість непогана. Так, для порівняння – у Канівській ЗОШ №1 навчається 454 учні, у ЗОШ №3 – 513, у гімназії ім. І.Франка – 375 дітей, у загальноосвітній санаторній школі-інтернаті – 304 дитини. Лідирує, безперечно, Канівська ЗОШ №4, що розташована майже в центрі міста. Тут нараховується 738 школярів.

– Школа величезна, а дітей немає. І кількість першокласників свідчить, що найближчим часом ситуація не покращуватиметься. Нам треба щось робити, – заявив виконуючий обов’язки міського голови, секретар Канівської міської ради Сергій Ткаченко. – Про оптимізацію мова не йде. Але ми вкладаємо в цю школу величезні кошти. Так, проводяться ремонтні роботи, оновлюються вінка, підлогове покриття… Плануємо продовжувати відповідні роботи й надалі, але немає тих, заради кого ми це робимо, – дітей.

Євген Касіч-Пилипенко зауважив, що демографічна ситуація наразі є проблемою для всіх. Утім, як зауважила заступник міського голови Наталія Матінова, в Каневі великий відтік дітей йде до санаторної школи-інтернату, яка має кращі умови.

За словами начальника відділу освіти Надії Голди, питання, дійсно дуже непросте, й потребує вивчення.

– Колись порушувалося питання про об’єднання шкіл – №6 і гімназії ім.І.Франка. На сьогодні воно не стоїть. Також розглядався варіант про те, щоб дві ці школи розмістити під одним дахом, в приміщенні школи №6, але за підрахунками вони не поміщаються, – зауважила Н.Голда. – Тому треба думати.

В.о. керуючого справами Володимир Святелик запропонував провести серед школярів та їхніх батьків опитування, чи є бажаючі перейти в СШ №6 за умови курсування автобуса до цього навчального закладу.

Звертаюся до всіх представників політичних сил, директорів шкіл та інших фахівців, давайте сідати за стіл і вирішувати проблему. Я розумію, що між школами є певна конкуренція, і це природно, але треба щось робити. Не можна, щоб нормальна школа, з усіма зручностями, закрилася, – наголосив С.Ткаченко.