З початку травня НЕК «Укренерго» запровадило по всій Україні графіки погодинних відключень. Щодоби ПАТ «Черкасиобленерго» інформує споживачів про застосування годин відключень у шести чергах. На запити наших споживачів відповідаємо на найпоширеніші питання, які виникають під час дії графіків.

1. Чому в Україні почали вимикати світло?

Через значне пошкодження ворожими атаками енергооб’єктів, в Україні з 2022 року спостерігається дефіцит електроенергії в енергосистемі. За інформацією від НЕК «Укренерго», внаслідок восьми останніх російських атак на об’єкти енергетики Україна втратила близько дев’яти гігаватів генерувальних потужностей.

Тому енергетики змушені застосовувати графіки відключень, щоб збалансувати систему, а також забезпечувати рівномірний доступ до існуючих генеруючих потужностей, аби забезпечити рівномірний розподіл електроенергії споживачам. Атомні станції продовжують працювати, але активна ремонтна кампанія, що зазвичай відбувається в літній період, знижує їхню потужність.

2. Чому в Черкаській області введені погодинні графіки відключення світла?

Для збалансування та стабілізації пошкодженої енергосистеми диспетчером НЕК «Укренерго» доводиться до ПАТ «Черкасиобленерго» кількість черг на відключення в певні години доби.

3. Хто вимикає світло та як формуються графіки відключення світла в Черкасах та інших містах області?

Графіки розроблені у відповідності  інструкцій із складання та застосування графіків обмежень та відключень. Відповідно до доведених черг НЕК «Укренерго» для Черкащини ПАТ «Черкасиобленерго» розробило графіки відключення електроенергії. Далі фахівці ПАТ «Черкасиобленерго» розробляють графіки відключень. Це відбувається зазвичай напередодні: сьогодні ми отримуємо графіки на завтра.

4. Чому вимикають світло вранці, коли громадяни збираються на роботу? Навіщо вимикають світло пізно ввечері та вночі, коли споживання мінімальне?

Ворог зосередився на знищенні маневрових потужностей, за допомогою яких покривалися ранкові та вечірні піки споживання. Довгий світловий день дозволяє сонячним електростанціям покривати ранковий пік споживання електроенергії, іноді забезпечуючи роботу без дефіциту на кілька годин. Вечірній пік споживання складніший, оскільки максимальне споживання припадає на час, коли сонце вже сідає. Спостерігається дефіцит і після вечірнього піку споживання. Крім того, вдень Україна імпортує електроенергію із сусідніх країн, а вночі це зробити неможливо.

5. Що може статися, якщо не економити світло?

Нераціональне та неощадливе споживання електроенергії може призвести до аварійних ситуацій, розбалансування енергосистеми. У такому разі оператори системи розподілу за командою диспетчера НЕК «Укренерго» змушені будуть застосувати екстрені заходи, а саме графіки аварійних відключень або спеціальні графіки аварійних відключень. Вони застосовуються без попередження до моменту стабілізації ситуації. Зручніше для споживачів і не так критично для енергосистеми застосувати графіки погодинних відключень, аби якомога більше споживачів були заживлені та працювала критична інфраструктура. Тому ощадливе споживання – запорука якнайшвидшої стабілізації енергосистеми. В свою чергу баланс в енергосистемі дасть енергетикам можливість відновлювати зруйновані мережі, а не працювати над збалансуванням.

6. Чому в певні дні можуть відключати не всі черги, а лише кілька?

Енергетики максимально зважають на комфорт та зручність споживачів, тому, аби сприяти соціальній справедливості, відключення споживачів відбуваються по черзі. Якщо кількість черг наданих НЕК «Укренерго» дозволяють, то в один день відключаються одні черги, а наступного дня відключаються інші черги.

7. Чому деякі будинки не потрапили в жодну чергу відключень і завжди зі світлом?

Енергомережі побудовані таким чином, що деякі будинки живляться разом із критичною інфраструктурою. Якщо відключити їх, то не працюватимуть і важливі об’єкти забезпечення життєдіяльності області. Енергетики, за можливості, перемикають такі будинки на інші мережі. Але можливість є не скрізь.

8. Чи відрізняються нинішні графіки та черги відключень від тих, що були восени 2022-го?

Черги, які застосовані цьогоріч, більш гнучкі і дозволяють залишатися зі світлом більшій кількості споживачів. Раніше енергетики Черкащини працювали за трьома чергами ГПВ, нині черг шість.

9. Чому іноді бувають затримки під час перемикань між чергами?

Оперативному персоналу для перемикань між чергами необхідний додатковий час. Деякі відключення/включення ліній виконуються в ручному режимі, спочатку відключають наступну чергу, потім включають попередню, так відбувається задля того аби уникнути перевантаження в мережі.

10. Чи нині експортують українську електроенергію?

Інформацію про відсутність продажу Україною електроенергії можна подивитись по кожній окремій країні, з якими наша держава межує. Також інформація про щоденні міждержавні аукціони експорту/імпорту електроенергії є на європейській платформі JAO.  На сторінці НЕК «Укренерго» можна побачити, що комерційний експорт української електроенергії до сусідніх держав зараз не здійснюється: http://surl.li/auaclq

Результати проведених аукціонів із доступу до міждержавних мереж, які є на платформі «Укренерго», теж свідчать: у графі про експортний перетин електроенергії з боку України стоять нулі: http://surl.li/nbmknx

11. Чому упродовж дня відбуваються зміни годин відключення у графіках?

Кількість черг на відключення в певні години доби доводиться диспетчером НЕК «Укренерго». Далі фахівці ПАТ «Черкасиобленерго» розробляють графіки відключень. Це відбувається зазвичай напередодні: сьогодні ми отримуємо графіки на завтра.

У разі, якщо ситуація в енергосистемі країни погіршується, диспетчер отримує термінову команду збільшити кількість відключених споживачів. Відтак ви отримуєте оновлені графіки. У гіршому випадку – відразу застосовуються аварійні відключення електроенергії для області. Спрогнозувати тривалість відключення чи попередити про них заздалегідь неможливо.

12. У якій черзі моя адреса?

Швидко дізнатися у якій черзі знаходиться ваша адреса кожен споживач може за допомогою онлайн форми на сайті Товариства  – https://www.cherkasyoblenergo.com/off. У форму необхідно ввести  особовий рахунок або адресу та перевірити чергу.

13. Чому світло вимикали впродовж місяця, а вартість у платіжці не зменшилася?

Оплата за електроенергію здійснюється за показами електролічильників споживачів. Щомісяця споживач зобов’язаний передати покази лічильника, аби оплата була нарахована за фактичним споживанням електроенергії.

14. Чому постійно відключають одну і ту ж чергу?

Усі шість черг згідно графіків відключаються почергово. За статистичними даними у період з 18 червня по 26 червня черги вимикались з дотриманням соціальної справедливості. Усі черги матимуть однакову кількість годин відключення та принцип соціальної справедливості і принцип не дискримінації витримуватиметься і надалі.

Години без світла:

1 черга – 54 години (16,6%);

2 черга – 54 години (16,6%);

3 черга – 57 годин (17,5%);

4 черга – 54 години (16,6%);

5 черга – 54 години (16,6%);

6 черга – 52 години (16%).

15. Скільки часу ще можуть тривати відключення і чого очікувати взимку?

Через літню спеку, навантаження на систему зросло. Крім того, атомні станції продовжують працювати, але активна ремонтна кампанія, що зазвичай проходить у літній період, знижує їхню потужність.

За інформацією НЕК «Укренерго» наразі важко спрогнозувати, у якому стані буде українська енергосистема взимку. Все залежить від успішних дій України у напрямку відновлення пошкоджених потужностей атаками російської федерації.

Тому слід готуватися до того, що обмеження споживання надовго стануть частиною нашого життя. Усвідомлення того, що енергосистема переживає критичні моменти, має спонукати громадян ощадливо споживати електроенергію, а енергетики в свою чергу працюватимуть над відновленням енергомереж.

Нагадуємо, графіки погодинних відключень, а саме години відключення певної черги щодня публікуються на офіційному сайті ПАТ «Черкасиобленерго» https://www.cherkasyoblenergo.com, на офіційній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/patcherkasyoblenergo та у Telegram каналі t.me/pat_cherkasyoblenergo.