У Черкасах мешканців зоопарку рятують від спеки морозивом. Першими на таке літнє харчування перевели ведмедів. Такий раціон допомагає вберегти здоров’я тварин, розповів Суспільному головний зоолог відділу ссавців Максим Григор’єв.

Бутерброди з повидлом та морозиво — такий сніданок для ведмедів готують працівники черкаського зоопарку для тварин. Їжу дають за спеціальною системою, пояснив зоолог відділу ссавців Максим Григор’єв:

“Ховаємо їжу по вольєру. Тобто тварина ходить, шукає та вишукує там в схованках. Це стимулює її пошукову активність. Для них це теж цікаво”.

Працівники розставили частування по всій території вольєра поки ведмеді були у барлозі. У їхньому нинішньому меню — морозиво. Готують його за спеціальним рецептом.

“Яблука, полуниця, вишня, черешня — все це залите фруктовим сиропом. Тварини таке люблять”, — розповів Максим Григорʼєв.

До обіду тварини ведуть активний спосіб життя. Протягом дня вони купаються в басейні. У воду за смаколиками пірнає самець і приносить їх самці. Аби тваринам було цікавіше, додав зоолог, у вольєри нарізають гілок дерев:

“Зрізаємо свіжі гілки клену, акації. Розкладаємо у вольєрах і ведмеді теж граються у воді з цими гілками”.

Як пояснив зоолог, тварини, так само як і люди, теж можуть отримати тепловий удар. Тож такий раціон допомагає вберегти їхнє здоров’я:

“Зараз вони отримують більше фруктів та овочів. М’ясо даємо приблизно 600 грамів на день. Тоді, як буде осінь, в них буде осіння «жировка». Тоді їм треба буде давати більше м’яса та білкової їжі”.

Зі слів Максима Григор’єва, такий раціон для ссавців буде протягом всього літа.