В магічний вечір, у неділю, 23 червня, на кіноконцертному майданчику імені Юрія Іллєнка, відбулися благодійні заходи з нагоди двох унікальних свят – Трійці та Івана Купала. Організатори заходу, міський відділ культури, зачарували присутніх своїм захоплюючими майстер-класами, концертом та фото зоною. Розповіли у прессоужбі міськради.

На Трійцю люди здавна прикрашали будинки зеленню. Звичай зберігся і нині, українці досі встеляють домівки, подвір’я і храми травами, квітами і гілками дерев. Свято Івана Купала у фольклорі та традиціях теж пронизане флористичними символами, яке дійшло до нас із часів язичництва, оповите різними легендами та повір’ями. Попри язичницьке коріння, його широко відзначають і сьогодні та вірять, що ніч на Івана Купала сповнена чудес.

Тож культурно-мистецькі заходи зібрали довкола себе жителів та гостей громади для того, аби через майстер-класи, дізнатися більше про українські традиції та звичаї, які крізь роки проносили та збагачували наші предки. Українська культура, мистецтво, наші цінності стали об’єктом посягання та знищення російських загарбників. Відтак організатори заходів через тематичні зустрічі вбачали особливу місію в популяризації звичаїв та традицій українського народу.

Зокрема, для дітей провели майстер-клас з плетіння віночків, якими потім прикрасили Марену. Під час творчої зустрічі дітки виготовляли іграшки, бо саме організатори заходу намагалися збагатити знання малечі про давні українські традиції та прищепити любов до української культури, рукоділля. Власні вироби дітки змогли забрати додому для ігор та на пам’ять про цікавий захід, який відкрив їм ще більше уявлень про свято.

Далі для гостей чекав неймовірний концерт за участі: хору «Кобзарева Криниця», фольклорного ансамблю «Джерела», народного ансамблю «Здоровенькі були», зразкового ансамблю «Невгамовні», Людмили Салтикової, народного аматорського гурту «Філософія серця» та ансамблю міського будинку культури. Зауважимо, що вперше організатори заходу, роздавши листочки з словами пісень присутнім, заспівали разом. До речі глядачам це сподобалося. Також під час концерту відбувся аукціон продажу двох гільз, які розписала лауреат мистецьких конкурсів Марина Головко.

Під час святкування зібрали – 15500 грн для Романа Секрета з 25 ОСБ (окремий стрілецький батальйон) на комплектуючі для бойової броньованої машини та прилад нічного бачення. А з аукціону продажу гільз –  понад 4000 грн для військової частини, яка захищає небо над Канівською громадою.