На сьогодні найчастіше ліки на основі канабісу за кордоном використовують при лікуванні онко, оскільки вони лікують як біль, так і супутні симптоми у цих пацієнтів. Про це розповів черкаський лікар Максим Босенко, пише ВІККА.

«Зараз активно проводяться вивчення  цих ліків для лікування контузій»- розповів Максим Босенко лікар реабілітолог, член робочої групи з питань використання канабісу в медичних цілях.

Також, як зазначає лікар, препарати на основі канабісу є чудовими ліками проти ПТСР, вони  чудово налагоджують сон, відновлюють  апетит, налагоджує емоційну сферу.

«На сьогодні створюється апарат регуляції видачі ліків на основі канабісу, на сам перед ці ліки точно будуть ліками групи A й видаватимуться за рецептом. Профільний лікар або ж сімейний лікар може видавати рецепти згідно зі списком хвороб і регулювати дозу надалі, дивлячись на самопочуття пацієнта», – розповів Максим Босенко

Щодо звикання, то препарат не викликає фізичної залежності, але людина може звикнути на психологічному рівні.

Як наголошує лікар, не треба займатись самолікуванням. Бо, як і будь-якими препаратами прийнятими понад міри можна не вилікуватись, а навпаки нашкодити собі. Краще проконсультуватись у лікаря і визначити прийнятну концентрацію.