З нагоди Всесвітнього дня донора крові колектив ПАТ «Черкасиобленерго» отримав Подяку за неоцінений внесок у порятунок життів. Ваша рішучість і самовідданість дарують надію тим, хто її найбільше потребує. Про це йшлося під час нагородження донорів.

Нагадаємо, цьогоріч навесні понад півсотні працівників ПАТ «Черкасиобленерго» долучилися до Благодійної корпоративної акції енергетиків Групи УРМ «Несемо світло. Донатимо кров» і стали донорами крові та її компонентів. Акцію організували, щоб поділитися краплиною добра для тих, хто потребує донорської крові, адже «Кров рятує життя».

Нині ж напередодні Всесвітнього дня донора Центр служби крові подякував енергетикам Черкащини за їх самопожертву та доброту.

– Донорська кров дуже часто – єдиний засіб зберегти життя пораненого захисника. Вкрай потребують цього безцінного «дару» й цивільні, які в умовах війни стають жертвами ворожих атак. Статистика свідчить, що один донор може врятувати життя трьох людей. Ми дякуємо усім донорам крові, кожній людині, яка усвідомлено робить вибір поділитися своєю кров’ю задля порятунку життів,– наголосила заступник директора з якості центру служби крові Тетяна Портянко.

День донора крові першочергово покликаний подякувати кожному добровільному донору за їхній благородний вчинок та порятунок життя людей, що потребують переливання донорської крові та її компонентів.

– Енергетики ПАТ «Черкасиобленерго» вже давно долучаються до донації крові. Ще до початку повномасштабного вторгнення вони здавали кров для тих, хто її потребує. А з початком воєнного часу донорів-енергетиків стало ще більше, тому що наша спільна мета – це допомогти нашим захисникам і пришвидшити перемогу,– підсумував донор, директор з інвестицій та перспективного розвитку ПАТ «Черкасиобленерго» Віктор Шевчук.