Про ситуацію на пляжах та у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах області станом на 14 червня 2024 року інформує Державна установа «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Фахівці Черкаського обласного ЦКПХ продовжують здійснювати моніторингові дослідження якості води поверхневих водойм акваторії пляжів, зокрема комунальних пляжів «Митницький», «Казбетський», «Соснівський – 1» у місті Черкаси, міського пляжу у Ватутіному та 26 місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області.

Упродовж тижня на пляжах та у місцях масового відпочинку фахівцями Центру відібрано 8 проб води за мікробіологічними показниками та 8 проб – за санітарно-хімічними.

За результатами лабораторних досліджень не відповідала гігієнічним вимогам 1 проба води за мікробіологічними показниками (індекс лактозопозитивної кишкової палички) у місці масового відпочинку – на ставку села Тарасово-Григорівка Чигиринської територіальної громади.

За санітарно-хімічними показниками  відхилень не виявлено.

За паразитологічними показниками відібрано та досліджено 4 проби піску, відхилень не виявлено.

Про результати досліджень поінформовано Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області та голову відповідної територіальної громади,  направлені пропозиції  балансоутримувачу місця масового відпочинку на воді щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із місцями рекреаційного водокористування,  на території області  не зареєстровано.

Моніторинг якості та безпечності води та ґрунту (піску) на пляжах та у місцях масового відпочинку на водних об’єктах області триває.