17 операторів «102» та диспетчерів поліції відпрацювали навички з питань ефективної комунікації та якісного обслуговування заявників. Крім того, психологи інструктували учасників тренінгу, як уникнути професійного вигорання. Розповіли у пресслужбі поліції області.

Дводенний тренінг організували так, щоб охопити всіх працівників служби «102», які працюють позмінно. Це оператори, які безпосередньо отримують дзвінки від громадян та диспетчери, які організовують виїзди поліцейських на виклики.

Навчання проводили спеціалісти поліцейські-психологи Павло Селянко та Денис Сагалаєв. Вони інструктували, як покращити вміння у спілкуванні з різними категоріями громадян, які звертаються про допомогу: дітьми, військовими та особами, які висловлюють наміри покінчити життя самогубством.

По завершенню тренінгу психологи в рамках проєктів #«Пункт психологічних практик» та «Всеукраїнської програми ментального здоров’я #«Ти як?», визначили рівень психоемоційного стану, клімату всередині колективу та загальної готовності до виконання покладених завдань. Також учасники тренінгу навчилися виконувати психокорекційні вправи для збалансування нервової системи, заспокоєння, подолання хвилювань та тривожності.