До Черкаської міської ради звертається багато громадян зі скаргою на те, що ТОВ «Управлінська компанія «Нова якість «Благоустрій» продовжує направляти мешканцям міста квитанції на оплату послуг з вивезення великогабаритних та ремонтних відходів. Людей цікавить, чи має право ця компанія надсилати такі платіжки?

Роз’яснення надав директор департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Сергій Отрешко.

«9 липня 2023 року вступив в дію Закон України «Про управління відходами», яким зокрема визначено, що обов’язок забезпечувати функціонування муніципальної системи управління побутовими відходами, укладення договорів зі споживачами, ведення претензійно-позовної роботи з боржниками, а також інші обов’язки в сфері управління відходами покладено на адміністратора послуги з управління побутовими відходами.

15 серпня 2023 року рішенням Черкаської міської ради №45-14 та у відповідності до вимог вказаного Закону, адміністратором послуги з управління побутовими відходами на території міста Черкаси визначено комунальне підприємство «Черкаська служба чистоти» ЧМР.

Тому з 15 серпня 2023 року єдиним суб’єктом, який має право надсилати платіжні вимоги за надання послуги з управління побутовими відходами (будь-якого виду) на території міста Черкаси, є комунальне підприємство «Черкаська служба чистоти» ЧМР», – підкреслює Сергій Отрешко.