Цифрові сервіси дозволяють ефективно використовувати можливості сучасних технологій та значно спрощують наше життя. Саме тому громадяни активно користуються їхніми перевагами. Одна з популярних онлайн  послуг серед водіїв – перереєстрація транспортних засобів. Нагадують у Сервісному центрі області.

Вона дозволяє в будь-який час та в будь-якому місці перереєструвати за допомогою смартфона свій автомобіль. Для цього у застосунку мають відображатися паспорт і реєстраційний номер облікової картки платника податків. А також свідоцтво про реєстрацію авто у продавця. Усі транспортні засоби проходять автоматичну перевірку засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів. Якщо транспортний засіб викрадений, чи до прикладу арештований, або його власник в розшуку чи має обтяження, перереєстрацію буде відхилено.

Після успішної перевірки, договір надходить до сервісного центру МВС. Адміністратор закріплює номерні знаки із серією DI та друкує свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Готовий пакет документів передається до ДП «Інфотех», яке направляє свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерний знак до Укрпошти. Поштовий оператор здійснює доставку до 10 днів на зазначене відділення.

Нагадуємо, що у Дії можна перереєструвати легкові автомобілі, мотоцикли та мопеди і послуга доступна лише фізичним особам і для першого продажу транспортного засобу у поточному році.

Статистика: З початку року, за допомогою застосунку Дія перереєстровано понад 100 тисяч транспортних засобів. А комплекти нових номерів із серією DІ закріпили на понад 10,5 тисяч транспортних засобів.